Main Menu

                                                                                                                                                                                            

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΤΩΝΕΛΗ & ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

(1o Πρόγραμμα, Ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017)

Για το έτος 2017, ο Όμιλος Εταιριών Αντωνέλη σε συνεργασία με τον Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών, προκηρύσσουν τρεις υποτροφίες των χιλίων ευρώ (1.000€) έκαστη, για τρεις εν ενεργεία Αθλητές ή  Αθλήτριες με σκοπό οι αθλητές να αξιοποιήσουν τα χρήματα σε απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για το άθλημά τους ή στην προετοιμασία τους ή στην αποκατάσταση – αποθεραπεία τους, εκ των οποίων η μία υποτροφία προορίζεται αποκλειστικά για Αθλητή – Αθλήτρια ΑΜΕΑ.

Ποιοι έχουν δικαίωμα αίτησης για τις υποτροφίες;

Δικαίωμα αίτησης έχουν όλοι οι εν ενεργεία αθλητές και αθλήτριες όλων των αναγνωρισμένων Ολυμπιακών και Παρολυμπιακών Αθλημάτων που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους.

Πότε θα κατατεθούν οι αιτήσεις;

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν τον Ιούνιο του 2017 στην αρμόδια επιτροπή. Η διάρκεια υποβολής αιτήσεων είναι: από 15 ως 30 Ιουνίου 2017. Για να κατεβάσετε την αίτηση πατήστε ΕΔΩ

Πώς θα υποβληθούν οι αιτήσεις;

Οι αιτήσεις θα βρίσκονται σε ηλεκτρονική μορφή τόσο στην ιστοσελίδα του ΣΕΕΔΑ (www.seeda.gr) όσο και στην ιστοσελίδα του Ομίλου Εταιριών Αντωνέλη σε περίοπτο και εύκολα προσβάσιμο σημείο για να μπορεί να πραγματοποιηθεί η λήψη από τους ενδιαφερόμενους, να συμπληρωθεί και να υποβληθεί μόνο ηλεκτρονικά στην διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις αθλητικών επιτυχιών για την συμμετοχή και διεκδίκηση μιας από τις υποτροφίες;

Δικαίωμα αίτησης έχουν όλοι οι εν ενεργεία αθλητές των αναγνωρισμένων Ολυμπιακών Αθλημάτων. Ο ενδιαφερόμενος συμπληρώνει την αίτηση η οποία περιλαμβάνει αναλυτικά πεδία για να αναγράψει τις αθλητικές του διακρίσεις. 

Κάθε αναφερόμενη διάκριση πρέπει να συνοδεύεται από γνήσιο αντίγραφο φύλλο αγώνος ή επίσημη βεβαίωση της οικείας ομοσπονδίας. 

Η αρμόδια επιτροπή για την Υποτροφία ΣΕΕΔΑ – Ομίλου Αντωνέλη 2017 συνεδριάζει και αξιολογεί τις αιτήσεις βαθμολογώντας τις επιτυχίες σύμφωνα με τον επίσημο τρόπο βαθμολογίας του κάθε αθλήματος όπως έχει οριστεί από τις αντίστοιχες Διεθνείς Ομοσπονδίες και με κλίμακα βαθμολογίας από την υψηλότερη διάκριση προς την χαμηλότερη διάκριση. 

Πότε θα γίνει η αξιολόγηση των αιτήσεων;

Η Ομάδα αξιολόγησης αιτήσεων και πρώτης επιλογής από μέλη του ΣΕΕΔΑ θα καταλήξει σε 20 αιτήσεις των δύο πρώτων υποτροφιών και 10 της τρίτης υποτροφίας το διάστημα 01-15/07/2017. Η Ομάδα Τελικής αξιολόγησης αιτήσεων (δύο εκπρόσωποι του ΣΕΕΔΑ αξιολογούν τις αθλητικές επιδόσεις και διακρίσεις, εκπρόσωποι του Ομίλου Αντωνέλη - διασφαλίζουν την ισορροπία και τη διαφάνεια και ένας εκπρόσωπος ΑΕΙ - αξιολογεί όσον αφορά στα κριτήρια εκπαίδευσης) θα συνεδριάσουν για την επιλογή των νικητών στις 16/07/2017.

Πότε θα γίνει η ανακοίνωση των τριών υπότροφων ΣΕΕΔΑ – Ομίλου Αντωνέλη 2017;

Η δημόσια ανακοίνωση των τριών υπότροφων θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο 2017 σε Ειδική Εκδήλωση στην πόλη που εξυπηρετεί την πλειοψηφία των υπότροφων ενώ προηγουμένως θα έχει γίνει ενημέρωση των ενδιαφερομένων τηλεφωνικά ή / και μέσω e-mail ώστε να μπορούν να προγραμματίσουν την παρουσία τους στην εκδήλωση.

Εκδήλωση Απονομής Υποτροφιών

Η εκδήλωση για την απονομή των τριών υποτροφιών θα πραγματοποιηθεί ή στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη με κριτήριο τη γεωγραφική κατανομή των νικητών και την πόλη που εξυπηρετεί την πλειοψηφία. Η ημερομηνία της εκδήλωσης και ο τόπος θα ανακοινωθούν στις ιστοσελίδες του ΣΕΕΔΑ και του Ομίλου Αντωνέλη. Σε περίπτωση που περισσότεροι από ένας νικητές αδυνατούν να παραστούν στην συγκεκριμένη ημερομηνία, η εκδήλωση απονομής θα μεταφερθεί σε νέα ημερομηνία. Σε περίπτωση που ένας μόνο νικητής δεν μπορεί να παραστεί για σημαντικό λόγο όπως ακραίες καιρικές συνθήκες που δεν επιτρέπουν την μετακίνηση ή λόγοι υγείας μπορεί να ορίσει έναν εκπρόσωπό του και να υπάρξει ζωντανή σύνδεση μέσω δικτύου πχ skype.

Σε ποια περίπτωση θα γίνει ακύρωση της προκήρυξης για τις υποτροφίες 2017;

Η Επιτροπή Αξιολόγησης θα συνεδριάσει και θα προχωρήσει στην αξιολόγηση των αιτήσεων εφόσον είναι τουλάχιστον πενήντα (50) για την πρώτη κατηγορία (αρτιμελείς εν ενεργεία αθλητές και αθλήτριες) και πέντε (5) τουλάχιστον για την δεύτερη κατηγορία (ΑΜΕΑ εν ενεργεία αθλητές και αθλήτριες).

Στην περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός αιτήσεων θα η προκήρυξη των υποτροφιών θα κριθεί άγονη και θα ακολουθήσει δημόσια ανακοίνωση αμέσως μετά την λήξη της χρονικής περιόδου υποβολής αιτήσεων.

Ακύρωση Αίτησης Υποψηφίου

Σε περίπτωση που ο/η επιλεγμένος/η υπότροφος δεν αποστείλει επίσημα – επικυρωμένα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για παράδειγμα επικυρωμένα αντίγραφα φύλλου αγώνος ή/και Βεβαίωση της νίκης από την αρμόδια Ομοσπονδία θα ακυρώνεται η αίτησή του και τη θέση του θα παίρνει ο/η πρώτος/η επιλαχών/ούσα. Επίσης εάν κάποιο από τα στοιχεία που έχει συμπληρώσει στην αίτησή του είναι αναληθές ή δεν αποδεικνύεται από τα στοιχεία που έχει προσκομίσει.


Ο ΣΕΕΔΑ - Ίδρυση και στόχοι

Ο  Σ.Ε.Ε.Δ.Α. - Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών Ν.2725/1999, ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 και έχει έδρα του την Θεσσαλονίκη.

Αφορμή για τη δημιουργία του ΣΕΕΔΑ στάθηκε η ανάγκη για την προάσπιση των “Τιμής Ένεκεν¨ επιβραβεύσεων από την Πολιτεία προς τους Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες στα πλαίσια των ειδικών διατάξεων του Ν.2725/1999, ως αντιστάθμισμα των επιτυχιών τους στους διεθνείς αθλητικούς στίβους  και της επίτευξης εξαιρετικών διακρίσεων με τις εθνικές ομάδες, ήτοι Πανευρωπαϊκές, Παγκόσμιες και Ολυμπιακές νίκες και ρεκόρ.

Η απήχηση στο κάλεσμα που απεύθυνε ο ΣΕΕΔΑ στην αθλητική κοινότητα ήταν τεράστια με άμεση συσπείρωση και ενότητα των αθλητών με αποτέλεσμα να αριθμεί πλέον περισσότερα από 300 μέλη, προερχόμενα από όλα τα αναγνωρισμένα Ολυμπιακά Αθλήματα και από κάθε γεωγραφική περιοχή της χώρας μας.

Σκοπός της δημιουργίας του ΣΕΕΔΑ εκτός από την διαφύλαξη και θωράκιση των νόμιμων δικαιωμάτων των πρωταθλητών μας, είναι η προσφορά στον αθλητισμό, η επιστροφή της αγάπης και της καταξίωσης από τις επιτυχίες με τη μορφή της συμμετοχής, η μετάδοση του αθλητικού πνεύματος του “ευ αγωνίζεσθαι” και του ήθους στον αθλητισμό και τη ζωή. Οι πρωταθλητές μας εν ενεργεία και μη συμμετέχουν στις αθλητικές εκδηλώσεις μαζικού αθλητισμού για καλό σκοπό και στη διοργάνωση αθλητικών γεγονότων που στηρίζει ο Σ.Ε.Ε.Δ.Α. είτε με την αθλητική τους ιδιότητα είτε ως προπονητές είτε ως εθελοντές, για την μετάδοση του μηνύματος “ο πρωταθλητισμός έχει ημερομηνία λήξης, ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής”.

Στόχος του ΣΕΕΔΑ είναι να παίξει σημαντικό ρόλο σε βάθος χρόνου στην αθλητική ζωή της Ελλάδας στηρίζοντας θεσμικά και οργανωτικά εκδηλώσεις, ενημερωτικές ημερίδες και αθλητικές διοργανώσεις και δράσεις όχι μόνο για τον πρωταθλητισμό αλλά για ανθρώπους ανεξαρτήτου φύλου, ηλικίας και οικονομικής κατάστασης. Πιστεύουμε πως το μέλλον του αθλητισμού είναι η αθλητική παιδεία από πολύ μικρή ηλικία και η συμμετοχή στον μαζικό αθλητισμό ως τα γεράματα.

Για να γίνει κάποιος μέλος του ΣΕΕΔΑ ή να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του μπορεί να στείλει το e-mail του στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να επισκευθεί την ιστοσελίδα του www.seeda.gr